Gratis bezorging vanaf 6 flessen

BLOG: DE FEESTDAGEN VIEREN IN STIJL

Want bij iedere feestdag hoort natuurlijk een bijpassende wijn…

Als je aan de feestdagen denkt, denk je natuurlijk aan een heleboel gezelligheid met familie, vrienden, geliefden – noem het maar op! Daar horen uiteraard ook (kerst)diners met 12-gangenmenu’s en heerlijke diverse wijnen bij, nietwaar? 😉 Ook Oud & Nieuw leent zich natuurlijk uitstekend voor een gezellige get-together met heerlijke hapjes, oliebollen, wat vuurwerk en een heerlijk glaasje bubbels. Daarover later meer, nu eerst Kerst. Om de wijnkeuze hiervoor dit jaar wat makkelijker te maken, hebben we een heus Kerstpakket voor je samengesteld!

Het Kerstpakket
is een pakket met 2 x 3 feestelijke kerstwijnen die een goede basis vormen voor een heerlijk kerstdiner. In het pakket vind je drie flessen van de mooi ontwikkelde witte Château-Thébaud 2014 van Domaine Haute Févrie en drie flessen van de krachtige, zwoele, Eloïse; een biologische Cairanne uit de Zuid-Rhône van Domaine les Grands Bois. Dit pakket is een echte aanrader, want met kerst mag je natuurlijk voor iets moois gaan. Nu ziet het kerstdiner er lang niet hetzelfde uit voor iedereen, maar dat maakt dit pakket juist zo geschikt. Deze twee mooie wijnen, die op zichzelf al een traktatie genoemd mogen worden, zijn zeer geschikt om met veel verschillende gerechten gecombineerd te worden.

De Château-Thébaud 2014 (Muscadet de Sèvre et Maine) is een minerale wijn – hij is intens en expressief, vanwege de wijnstokken die zich bevinden op een ondergrond van graniet. De Atlantische Oceaan is niet ver weg, dus deze wijn gaat goed bij zeevis en een plateau met fruits de mer, bijvoorbeeld als voorgerecht. Deze witte wijn is droog en verfijnd, dus ga voor een niet al te bombastische uitspatting in de gerechten – eerder ingetogen – en zorg ervoor dat ze niet te vet in de manier van bereiden zijn en met een lichte saus geserveerd worden.

De Eloïse 2016 (AOP Cairanne) is een stevige, volle rode wijn met zwart fruit en specerijen. Hij is dieprood van kleur en wordt gemaakt van Grenache, Mourvèdre en Syrah (50/35/15). Dankzij de Mourvèdre-druif én een lange schilweking is het een stevige dronk: een wijn die staat als een huis! Deze rode wijn is een krachtpatser, waar vleeswaren (charcuterie) zoals paté, saucisson en ham als voorgerecht perfect bij passen. Als hoofdgerecht kunnen alle soorten stoer, kruidig en smaak-intens vlees. Denk bijvoorbeeld aan gebraden (lamsbout, varken, rib-eye) of gestoofd (rund, schaap) vlees. Wat betreft wild is vleugelwild een heerlijke keuze. Ook voor de vegetariërs is deze wijn erg geschikt: maak er bijvoorbeeld een kleurige bonenstoofpot bij.


Het kerstpakket bestellen kan hier. Heb je nu het idee dat de wijn voor jouw kerstdiner er niet bij zit? Je kunt ons altijd even een mailtje sturen met jouw recepten(ideeën). Mail ons op info@joiedevin.nl en ontvang van ons binnen een werkdag passend wijnadvies! Ook kun je natuurlijk zelf een kijkje nemen in de rest van ons wijnaanbod ;-).

Add comment

Name
E-mail
Website
Comment