Gratis bezorging vanaf 6 flessen

Wijn: van A tot Z!

Wanneer je ondergedompeld bent in de wereld van wijn, ben je helemaal bekend met alle termen en concepten die daarbij om de hoek komen kijken. Nu kunnen we ons natuurlijk heel goed voorstellen dat niet iedereen het wijnwoordenboek van A tot Z uit zijn hoofd kent. Sterker nog, er zullen behoorlijk wat termen de revue passeren waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Daarom zijn wij, als wijnspecialisten, deze lijst van wijntermen voor je aan het opstellen, zodat jij ook van A tot Z op de hoogte bent. Omdat plezier bij ons hoog in het vaandel staat, zul je bij ons niet de gehele lijst in een keer vinden: 2-wekelijks schrijven wij een blog die we koppelen aan een wijnterm, die je vervolgens terugvindt in deze lijst. Zo wordt het ‘A tot Z’-lijstje steeds een stukje langer naar aanleiding van de verhalen die wij jullie te vertellen hebben. Klinkt goed, toch? Laten we dan van start gaan!

PS: Als je op de term klikt, word je automatisch doorgestuurd naar de blog waarin we de term uitgebreid bespreken… hoe leuk is dat?

A

afdronk: de mate waarin de smaak van wijn in je mond blijft hangen nadat je deze hebt geproefd/gedronken. Des te langer de afdronk aanwezig blijft, des te beter is de kwaliteit van de wijn vaak.

B

biologisch: biologische wijn is wijn gemaakt van druiven die biologisch geteeld zijn. Zowel het telen van de druiven als het maken van de wijn zijn gebonden aan Europese regelgeving. De belangrijkste kenmerken van de biologische wijnbouw zijn als volgt: geen gebruik van chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen, geen gebruik van genetisch gemodificeerde producten en geen gebruik van kunstmest. De belangrijkste kenmerken van het maken van biologische wijn zijn als volgt: het gebruik van een 100% biologisch basisproduct (druiven, suiker, alcohol) en het beperken van toegestane additieven, sulfiet en bewerkingen.