fbpx

Gratis bezorging vanaf 6 flessen

NIEUWE LEVERANCIER UIT DE BORDEAUX

2 heerlijke biologische rode wijnen

We hebben 2 nieuwe rode wijnen aan ons assortiment toegevoegd. Dit keer uit de Bordeaux. Beide biologische wijnen, wat bijzonder is voor deze traditionele regio. De wijnen zijn afkomstig van Vignobles Vauvrecy – Boutet. Een relatief klein bedrijf met 12,5 hectare, verdeeld over 2 percelen met druiven. De percelen worden gescheiden door een weg. Aan de ene kant van de weg groeien de druiven voor de Montagne Saint-Emilion en aan de andere kant van de weg vinden we de Lalande-de-Pomerol. De wijnen van het laatst genoemde perceel hebben de naam ‘Château des Cerfs’ gekregen; vernoemd naar de herten die vroeger op dit stuk land liepen. Op het andere perceel stond vroeger een witte molen, vandaar dat deze wijnen de naam ‘Château Moulin Blanc’ dragen.

De ene wijn is wat steviger van structuur dan de ander. De Château Moulin Blanc is gemaakt van merlot, cabernet franc en malbec (verhouding 80/15/5), de Château des Cerfs is gemaakt van merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon (80/10/10). Beide wijnen zijn dus merlot gedomineerd, wat gebruikelijk is voor deze wijngebieden. De wijnstokken hebben al een aardige leeftijd, gemiddeld zo’n 35-40 jaar. De druiven worden met de hand geplukt. Na de gisting gaat de wijn op cuve en op eiken vaten. Na twee jaar worden de wijnen gebotteld.

Het bedrijf wordt gerund door eigenaar Martine en wijnmaker Cédric. We maakten kennis met hen op een wijnbeurs en hebben afgelopen zomer een bezoek gebracht aan dit sympathieke bedrijf. Daarmee waren we overtuigd van hun wijnen. Begin november zagen we elkaar weer op de wijnbeurs in Seclin en hebben we een eerste voorraad mee naar Nederland genomen. De wijnen zijn vanaf nu te vinden in onze webshop!

         

Add comment

Name
E-mail
Website
Comment