Gratis bezorging vanaf 6 flessen ― Binnen 2 à 3 werkdagen bezorgd ― Veilig betalen via iDeal, Creditcard & PayPal

Over Joie de Vin

banner-overons

Van wijnreis naar wijnshop

Al sinds jaar en dag beland ik samen met mijn partner elke vakantie, waar ook ter wereld, in wijnhuizen en wijngaarden. Vaak zoeken we er bewust naar, soms belanden we er spontaan. Zoals die keer op Lanzarote waar echt op een bizarre manier wijn wordt gemaakt in kuilen in het vulkanische landschap.

Er zit een behoorlijke tijd tussen al die wijnreizen naar onder meer Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid-Afrika en de Kaap-Verdische eilanden en de start van Joie de Vin. Toch verloopt eigenlijk alles vrij organisch. Nou ja, behalve dan dat ik in 2016 mijn baan heb opgezegd om me echt 100% te verdiepen in de wereld van de wijn.

Liefde voor wijn

De liefde voor wijn is er al heel lang. Wijn is een heel mooi product, alledaags maar ook behoorlijk complex. Ik houd vooral van dat wat een wijn maakt: het land, de cultuur en de wijnboer met zijn tradities en verhalen.

Rondom de wijnen in mijn webshop bevindt zich een bedrijvige, zichtbare economie. Boeren plukken de druiven met de hand, de hele familie helpt mee met het oogsten en persen, vele mensen uit het dorp verdienen er hun boterham mee. Dit alles gebeurt met respect en aandacht voor de natuur en omgeving. Hoe mooi kan het zijn!

Wijnen van Joie de Vin

Joie de Vin is er voor wijnkenners, wijncursisten, wijnliefhebbers, kopers van biologische producten en andere levensgenieters die op zoek zijn naar eerlijke, authentieke en soms spannende wijnen. Het assortiment bestaat inmiddels uit circa vijftig rode, witte, mousserende en liquoreuze pareltjes uit Frankrijk.

Ik selecteer en importeer alle wijnen persoonlijk. Zo weet ik precies waar, hoe en waarvan de wijnen worden gemaakt. De kleinschalige, zelfstandige wijnhuizen produceren voor het gebied kenmerkende wijnen van specifieke druivenrassen. De wijnen zijn biologisch, biodynamisch of in elk geval in goede harmonie met de natuur gemaakt.

Wijnen van Joie de Vin

De afgelopen 10 jaar heb ik verschillende wijncursussen gevolgd. Hoe meer ik erover leer, hoe interessanter ik het vind . In oktober 2017 heb ik de opleiding tot register vinoloog aan de Wijnacademie afgerond. Momenteel verdiep ik me in de specifieke eisen rondom biologische en biodynamische wijnen.

Met de opgedane wijnkennis in mijn rugzak kan ik samen met de klant op zoek naar een passend, goed en verantwoord glas wijn. Voor een gezellig samenzijn met vrienden, een familie etentje of een andere gelegenheid. Want laten we dat vooral niet vergeten: wijn is een prachtig product om in goed gezelschap van te genieten!

Bijwerken van …
  • Geen producten in de winkelwagen.